MAKBULE SARI'NIN KATİLLERİNE MÜEBBET CEZASI

Ordu'nun Korgan ilçesinde yalnız yaşadığı evde, domuz bağıyla bağlanmış, cansız bedeni çuvala koyulmuş halde bulunan 74 yaşındaki Makbule Sarı'nın öldürülmesi ile ilgili davada tutuklu sanıklardan 27 yaşındaki dayı Hayrettin Görgülü ile 23 yaşındaki yeğeni Serkan Uluz (23), 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan da 9'ar yıl hapis cezasına çaptırıldı.

 

14 Kasım 2020’de ilçeye bağlı Saraaliç Mahallesi'nde meydana gelen olayda Hayrettin Görgülü ve yeğeni Serkan Uluz, verdikleri ifadelerde yalnız yaşayan Makbule Sarı'yı sadece 1 çuval fındık ve 600 lira için domuz bağı yöntemiyle el ve ayakları bağlı şekilde ördürdüklerini itiraf etti.  

 

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheliler hakkında 'kasten öldürme', 'yağma' suçlarından hazırlanan iddianamenin ardından Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istenildi.

 

2 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda sanıklar Sekan Uluz ile Hayrettin Görgülü, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan da 9 yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum edildi.