KARADENİZ İÇİN 'SARI ALARM' UYARISI YAPTI

Beklenen yağışlar geliyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren azalarak hafta sonunda mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.  

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt geneli gibi uzun zamandan beri çok az yağış alan Ordu’ya beklenen yağışların Çarşamba sabah saatlerinden itibaren yağacağı duyuruldu. Yağışlı havanın Cumartesi gününe kadar etkili olacağı belirtildi. Pazar ve Pazartesi günü ara verecek olan yağışlı havanın 22 Aralık Salı gününden itibaren yeniden etkili olması bekleniyor.

 

SARI ALARM UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Bölgesi için sarı alarm uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında başlayacak olan yağışların, Perşembe (17.12.2020) sabah saatlerine kadar Trabzon’un doğusunda, Rize ile Artvin’in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.