İSTEDİĞİ RAPORU ALAMAYINCA ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Enginyurt, yaptığı paylaşımda bacağını kesilmekten kurtardığı bir hastası tarafından ölümle tehdit edildiğini duyurdu.

 

Hastaların ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına şiddetinin önüne geçmek mümkün olmuyor. Hastası vefat eden yakını bu ölümlerden doktorları sorumlu tutarak, sonu ölüme varan şiddet uygulamalarıyla sıklıkla karşılaşıyoruz.

 

Ancak bu seferki bir başka. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, kendisi ve ekibinin bugün bacağını kesilmekten kurtardıkları bir hastası tarafından ölüm tehdidi aldıklarını duyurdu.

 

Hastası tarafından atılan mesajı sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Dr. Enginyurt, “Bugün, bacağını amputasyondan (kesilmekten) kurtardığımız hastamız, kendi istediği kadar istirahat raporu alamadığı ve malulen emekli olamadığı için beni ve birlikte çalıştığım arkadaşlarımı Sabim üzerinden ölümle tehdit etmiş, sağlıkçıların hakkı ödenemezmiş gerçekten, çok üzücü, bu bilgi ile güne başlamak çok motive edici değil mi?” dedi.