FINDIK FİYATINDAKİ ŞOK DÜŞÜŞ KAFALARI KARIŞTIRDI

Yaklaşık bir buçuk yıl önce fındıkta tekel oluşturduğu ve rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Rekabet Kurumu tarafından fındıktaki en büyük alıcı olan İtalyan Ferrero hakkında soruşturma başlatılmıştı.

14 Mart Perşembe günü Rekabet Kurumu, internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Ferrero soruşturmasındaki rekabetçi endişelere son. Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürüttüğü soruşturmayı, alınan taahhüt üzerine sonlandırma kararı aldı.” kararını duyurmuştu.  

Bu açıklamadan sadece saatler sonra Ordu’da serbest piyasada 130 lira olan fındık fiyatı, bir anda 5 lira gerileyerek 125 liraya düşmüştü. Herkes fındık fiyatında yükseliş beklerken, bir anda gerilemesi şok etkisi yaparken, fiyattaki düşüşün Rekabet Kurumu’nun Ferrero’yla ilgili aldığı kararla ilgili olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Ordu’da 16 Mart Cumartesi günü 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, brüt 125 liradan işlem görüyor. Net fiyat ise 120 lira oldu. Ordu’da serbest piyasada 55 randıman fındık fiyatı ise net 132 lira geriledi.