CHP'NİN ORDU BÜYÜKŞEHİR ADAYI KESİNLEŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak belediye başkan adaylarını belirleme sürecini, son anda bir değişiklik olmazsa bugün tamamlıyor. Parti yönetimi, aday belirleme gündemiyle ikişer kez Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısı düzenleme kararı aldı.

Yapılan toplantıda 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerinde CHP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Avukat Zekai Sana isminde karar kılındı. Sana’nın adaylığının 13 Şubat Salı günü resmen açıklanması bekleniyor.

2015 milletvekili seçimlerinde CHP Ordu Milletvekili Adayı olan Zekai Sana, 2023 milletvekili seçimlerinde de aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Ankara'da serbest avukat olarak çalışan Zekai Sana, aslen Ordu Kumrulu.

ZEKAİ SANA KİMDİR?

1959 yılında Ordu'nun Kumru ilçesinde doğdu. Ankara Eğitim Enstitüsü, Gazi Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Sümerbank Genel Müdürlüğünde memur olarak altı yıl çalıştı ve 1986 yılından bu yana da Ankara'da serbest avukat olarak çalıştı.  Sana Evli ve iki çocuk babası.