ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA YAZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Hava ulaşımında yaz tarifesine geçmesiyle birlikte Ordu-Giresun Havalimanı’nda da yurt içi ve yurt dışına sefer sayıları arttırıldı.

 

Türk Hava Yolları Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na Ramazan ayı süresince günde karşılıklı 2 uçuş gerçekleştirecek. THY uçuş sayısını Mayıs ayında 3’e, yükseltecek. Anadolu Jet Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen’e yaz tarifesiyle günde karşılıklı 3 uçuş icra edecek.

 

Ankara’ya her gün 1 sefer düzenleyecek olan Anadolu Jet, İzmir uçuşlarını da haftanın Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirecek. Pegasus Hava Yolları Ordu Giresun-İstanbul uçuşlarını Ramazan ayı süresinde günde 1 kez gerçekleştirecek. Pegasus Ramazan ayından sonra sefer sayısını günde 2’ye çıkartacak.

 

AVRUPA UÇUŞLARI HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Yaz sezonunda THY ile Sunexpress Ordu- Giresun’u Avrupa’ya bağlayacak. Ordu Giresun Havalimanı’ndan yurt dışına ilk uçuş 21 Haziran tarihinde başlıyor. Sunexpress Hava Yolları Almanya’nın Duesseldorf Kenti ile Ordu-Giresun’a haftanın Salı günü karşılıklı uçuş icra edecek.

 

Türk Hava Yolları Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Almanya’da 3, Avusturya’da da 1 noktaya direkt uçuş düzenleyecek. THY’nin Ordu Giresun’dan Hamburg seferleri 26 Haziran Pazar, Salzburg seferleri 1 Temmuz Cuma, Frankfurt seferleri 8 Temmuz Cuma ve Münih seferleri de 31 Temmuz Pazar günü başlayacak.

 

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Antalya, Kıbrıs seferlerinin konulması istenirken İzmir uçuşlarını haftanın her günü olması talep ediliyor. Avrupa’da Fransa ve Hollanda’ya da sefer konulması beklenirken Körfez ülkelerine de yeniden sefer konulması arzulanıyor.