ORDU'DA BİR EV DAHA KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Ordu’da son zamanlarda neredeyse her gün bir ev yangınıyla karşı karşıya kalıyoruz. İnsanların evsiz kaldığı yangınlara bir yenisi de Gülyalı’dan eklendi. Ordu'nun Gülyalı ilçesi Mustafalı Mahallesi Çakırlı mevkiinde çıkan yangında Şenel Uzun'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

 

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olay yerinde incelemelerde bulunan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Mustafalı Mahallemizin Çakırlı mevkiinde çıkan yangında Şenel Uzun amcamıza ait ev kullanılamaz hale geldi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olay yerinde incelemelerde bulunarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.”

 

Artan yangınlar nedeniyle uyarıda da bulunan Başkan Tepe, “Son günlerde ilçemizde artan yangın olaylarına karşın vatandaşlarımızı tedbirli olmaya davet ediyorum.." dedi.

 

ORDU İTFAİYESİ’DE YANGINLARA KARŞI UYARDI

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da yangınlara karşı uyarıda bulunarak, alınacak tedbirler hakkında bilgi vererek, şunları söyledi;

 

Bacalar devamlı temizlenmelidir. Tavan arası ve bodrumlar temiz tutulmalıdır. Yanıcı maddeler evinizin veya iş yerinizin uygun bir yerinde saklanmalıdır. Soba, kalorifer ve mutfak ocaklarından çıkabilecek yangınlara dikkat edilmelidir. Çocukların ateşle oynamalarına engel olunmalıdır. Sigara içilmemesi gereken yerlerde bu kurala uyulmalıdır. Kaynak ve kesme işlemlerinde çok dikkatli olunmalıdır. Elektrik donanımına ehliyetsiz kişiler el sürmemelidir. LPG tüplerinin bulunduğu mutfak ve banyolar sürekli havalandırılmalıdır.”