ORDU'DA TEDBİRLER SIKILAŞTIRILDI

Ülke genelinde sıklıkla karşılaşılan yüreklerimizi de yakan orman yangınlarından sonra birçok ilde alınan ormanlara giriş yasağının ardından Ordu'da da ormanlara girilmesi yasaklanmıştı.

 

Vali Tuncay Sonel imzasıyla yayınlanan karara göre göre 31 Temmuz-01 Ekim 2021 tarihleri arasında; Ordu ili genelinde bulunan orman alanlarına girişlere izin verilmemesi, mesire yerleri dışında kalan ormanlık alanlarda mangal, semaver, ateş yakılmasına müsaade edilmemesi kararı alınmıştı.

 

Alınan bu karar kapsamında jandarma ekipleri de ormanlık alanlarda nöbetlerine devam ediyor. Her hangi bir olumsuzluğa karşı teyakkuzda olan jandarma ekiplerinin nöbet tuttuğu yerler arasında Aybastı da var.

 

Aybastı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Ormanlık alanlarımızda nöbetteyiz. Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda, görevliler hariç ormanlık alanlara girmek yasaklanmıştır. Orman yangınlarının içimizi yaktığı günlerde, orman cenneti Aybastı'yı korumak için yoğun denetim ve çalışmalarımız devam edecektir. Tüm vatandaşlarımızdan ormanlık alanlara girilmemesi, mangal yakılmaması konusunda duyarlılık bekliyoruz” dedi.