12 YAŞINDAKİ TAHA DORUK VE AİLESİ SEFERBER OLDU

Ordu'nun Ünye ilçesi Nuriye Mahallesi Kavaktepe Caddesinde tüfekle yaralanmış halde bulunan çulluk tedavi altına alındı. Nuriye Mahallesi'nde evinin penceresinden bakan 12 yaşındaki Taha Doruk İrkil, dışarıda uçamayan, etrafında takla atan bir kuş olduğunu fark ederek durumu annesi Şennur İrkil'e söyledi.

 

İrkil Ailesi,  kuşun yanına gittiklerinde kanadından yaralı olduğunu fark etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğini arayan Şennur İrkil, çulluk olduğu belirlenen kuşu, eve gelen Doğa koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım’a teslim etti.

 

Kanadında saçma yarası tespit edilen çulluk, ilçede Hizmet veren Ünye Veteriner Kliniğine getirildi. İlk müdahalesi Veteriner Hekim Filiz Turan Taslı tarafından ilk müdahalesi yapılan Orman Çulluğu, tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanması için Ordu Ulubey’deki Doğa Koruma ve Milli Parklara ait bakım merkezine götürüldü. Yaralı Çulluk gerekli tedavileri yapılıp rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.