405 ARAÇ DENETLENDİ 3'Ü TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Ordu’da Jandarma Sorumluluk Bölgesinde, kış lastiği kullanmamaktan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla; 08 Ocak 2020 tarihinde (12) Jandarma Trafik Timi ile "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğuna Yönelik” özel denetim faaliyeti icra edilmiştir.

 

Ordu İli Uluslararası Devlet Karayolu (D-010-17 ve D-010-18) ile bağlantılı özellikle güneyde kalan ilçelerimize ait Altınordu-Ulubey, Altınordu-Kabadüz, Gürgentepe-Ulubey, Fatsa-Kumru, Fatsa-Çatalpınar, Ünye-İkizce ve Ünye-Akkuş karayollarında yapılan denetimlerde 405 araç kontrol edildi.

 

Bu kapsamda; 8 araç sürücüne kış lastiği kullanmamaktan, 5 araç sürücüsüne seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan, 7 araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan, 3 araç sürücüsüne muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkmaktan olmak üzere toplam 23 araç sürücüsüne yasal işlem yapılmış ve 3 araç trafikten men edildi.

 

Denetimlerle ilgili yapılan uyarıda, “Vatandaşlarımızın özellikle güney ilçe karayolları ile Kabadüz/Çambaşı ve Aybastı/Perşembe Yaylalarına araçla seyahatleri esnasında; zincir, takoz, çekme halatı, fener, ilk yardım çantası, akü takviye kablosu vb. malzemeleri bulundurmaları ve kış lastiği uygulamalarına riayet etmeleri önem arz etmektedir.” denildi.