17 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Ordulu Canan Kaftancıoğlu hakkında 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kaftancıoğlu için hem adliye hem duruşma salonunun koridorunda yüzlerce kişi bekledi. Duruşma salonuna yer darlığı gerekçe gösterilerek bazı basın mensupları salona alınmadı.

 

Cumhuriyet Savcısı, Kaftancıoğlu için Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davaya çok sayıda kişi destek olmak için geldi. Kaftancıoğlu mahkemede yaptığı savunmada, "Neymiş suç aygıtım? Top, tüfek, silah değil. 7 yıl önce attığım tweet'ler yani sosyal medya paylaşımları. O anın sözünü hayatın sözü gibi algılar ve yıllar sonra yorumlamaya kalkarsanız eğer memlekette bu salonlarda sosyal medyada o anın duygusunu sözünü aktaran milyonlar haricinde başka bir davalı göremezsiniz" dedi.