OLUŞAN HASARI YERİNDE İNCELEDİ

Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde dün ceviz büyüklüğünde yağan dolu, arabaların camlarını kırmış, evlerin çatılarını delmiş, ekili tarım alanlarında hasara neden olmuş, bunun yanında da 9 kişi kafalarından yaralanmış ve Ordu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

 

Yaşanan dolu afeti ilçede büyük hasara neden olurken, en fazla zararı da fındıklara vermişti. İlçede hasar tespiti için oluşturulan Kriz Merkezi, Kaymakam Nursel Özdemir başkanlığında toplandı.

 

Toplantıya Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, mahalle muhtarlarıyla teknik elemanlar katıldı. Toplantıda yapılan planlamanın ardından teknik ekip en çok zarar gören mahallelerden başlayarak hasar tespit çalışmalarına başladı.

 

Toplantının ardından Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte mahallelerde doludan büyük oranda hasar gören fındık bahçelerinde incelemelerde bulunan Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir, yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından zararların tazmin edileceğini söyledi.