ENGİNYURT: YAYLALARDAKİ YIKIMLARI DURDURUN

Ordu’da yaylalarda kaçak yapılaşmaya yönelik devam eden yıkım kararı Meclis’e taşındı. Mecliste devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yıkımların durdurulmasını istedi.

 

100 yıllık evlerin yıkıldığını savunan Enginyurt, “Ordu ili Mesudiye İlçesi Keyfalan Yeşil Çitlice Yaylası Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası Korgan Kumru ve akkuş yaylalarında 100 yıla yakındır, 50 yıldır orada bulunan evler maalesef son günlerde yıkım kararı ile yıkılmaktadır.”

 

Yıkımların acilen durdurulmasını isteyen Enginyurt, “2018 yılında çıkan imar affı ile bu ev sahiplerinden imar affından faydalanması istenip ücret alınmasına rağmen bu yıkım kararı yine uygulanmaktadır. Özellikle hayvancılıkla geçinen bu bölge insanlarının mağdur edilmemesi için bu yıkım kararının acilen durdurulması gerektiğini yetkililere buradan duyurmak istiyorum. Çünkü söylediğim gibi Bu Yaylalarda büyükbaş hayvancılık büyük oranda yapılmaktadır bu yıkım kararı bu yaylalarımız için büyük bir kayıp oluşturmaktadır.”