ALMAN POLİSİ ORDULU ÇİFTİ DARP ETTİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Almanya'nın Duisburg kentinde Alman polisi tarafından darp edilen Ordulu Mehmet Kara ve eşiyle Belçika Diyanet Vakfı’nda görüştü.

Ordulu çifte geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş, “Alman polisi tarafından Mehmet Kara kardeşimiz ve eşi bir binanın içine sokularak darp edilmişlerdir. Kendilerini darp eden 4 polis için Alman makamları tarafından açığa alınmışlardır. Avrupa’da artan yabancı düşmanlığının, İslam ve Türkiye düşmanlığının Avrupa’nın siyasetine, geleceğine en ufak bir katkısı yoktur. Avrupa'da artan ırkçılığın Türkiye-AB ilişkilerini zehirlemesine de müsaade edilmemesi gerekiyor.”

Bu durumun Avrupa’yı zehirlediğini söyleyen Kurtulmuş, “Bu aslında sadece Türkiye-AB ilişkilerini zehirlemiyor, aynı zamanda Avrupa'nın geleceğini de zehirliyor. Artan ırkçılık, artan yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı. Bu da Avrupa'daki farklı ülkeleri, farklı siyaset akımlarını bir şekilde etkisi altına alıyor. Bunun çok somut göstergesi de Türkiye düşmanlığı olarak ortaya çıkıyor.”