BAYKAL FATSA'DAN 'HAYIR' İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Fatsa’da hitap etti. Baykal, Fatsalılardan ‘Hayır’ istedi.

Fatsa’daki toplantıya CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP eski Ordu Milletvekilleri İdris Yıldız, Mustafa Adıgüzel, CHP eski Milletvekili Yılmaz Ateş ve partililer katıldı.

Referandumun siyasi bir konu olmadığını savunan Baykal, “Önümüzde ki konu memleket, millet, devlet, Türkiye konusu. Biz de bunu bu anlayışla konuşacağız. 80 milyonuz, arkadaşlar. Türkiye'yiz biz. 600 yıl bir imparatorluğu ayakta tutmuş bir milletiz. 100 yıldır da bir cumhuriyeti dünyanın en zor koşullarında, 7 düvele karşı bir namus mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, olmadık koşullarda dimdik bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak ve bu bölgede 100 yıl yaşatarak bugünlere getirmiş bir milletiz. Şimdi bu milletin 80 milyonu diyecek ki 'Ben yapamıyorum, sen gel yapıver.' Bir kişi kim olursa olsun, olmaz arkadaşlar. Böyle bir kişi tasavvur edilemez. Dünyada yok böyle bir uygulama. Türkiye'de niye olsun? “şeklinde konuştu.