ÜRETİCİDE DON TEDİRGİNLİĞİ BAŞLADI

“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” sözünün bir kez daha doğru söylenmiş olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta hava sıcaklığının 20 dereceye çıktığı Ordu’da bu sefer yağışlı ve soğuk hava etkili olmaya başladı.

Bu sene yoğun kar yağışının etkisi altında kalan Ordu’da bu sabahtan itibaren sahil kesimlerinde yağmur görülürken iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Bu hafta sonuna kadar etkili olması beklenen yağışlı havayla birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir şekilde düştü.

FINDIK ÜRETİCİSİ TEDİRGİN

Öte yandan Mart ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde başlayan kar yağışı nedeniyle fındık üreticilerini yine tedirgin etmeye başladı. Kar yağışıyla birlikte olası oluşabilecek don olayıyla birlikte 2014 yılında yaşanan don afetinin bir benzerini yaşamak durumunda kalmaktan korkan üreticiler, fındıkların çiçek açtığını ve bu saatten sonra olabilecek bir don olayının fındığa büyük zarar vereceği görüşündeler.

Bir kesim üretici ise, bu sene fındıktan büyük zarar ettiklerini belirterek, “bu sene rekoltedeki kayba rağmen fındığımız para etmedi. Para etmediği gibi ettiğimiz masrafları dahi karşılamadı. Don vursun da fındık olmasın daha iyi. En azından hamallık etmeyiz. Biz hamallık ediyoruz ama bizim sırtımızdan birileri büyük paralar kazanıyorlar.” şeklinde konuşuyorlar.