TÜRKİYE'NİN 3. HAVALİMANI OLDU

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'ya direkt uçuşların yapıldığı Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'ndan, KKTC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de seferler bugün itibarıyla başladı.

Tamamı deniz üzerine inşa edilen havalimanında sefer sayısının her geçen ay arttığını belirten Başkan Enver Yılmaz, Temmuz ayında havalimanının 77 bin 700 kişiye hizmet verdiğini söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan son olarak KKTC seferlerinin başladığını belirten Başkan Yılmaz, “Ercan Havalimanı-Ordu Giresun Havalimanı kalkış saati 10.40, Ordu Giresun Havalimanı- Ercan Havalimanı kalkış 12.45, Cuma ve pazar günleri ise Ordu-Giresun Havalimanı-Ercan Havalimanı kalkış 10.05, Ercan Havalimanı kalkış saati ise 12.05 olarak ayarlandı” dedi.

Bugün ilk defa gerçekleşen KKTC seferlerinin bölge halkına hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Saat 12.10'da havalimanımıza Kıbrıs’tan gelen uçak 137 yolcuyla indi. Aynı uçak saat 12.45'te ise Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 92 yolcuyla ayrıldı.” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, KKTC seferiyle Ordu-Giresun Havalimanı'ndan günlük 22 seferin yapıldığını sözlerine eklerken, yolcu trafiği bakımından Atatürk Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nın ardından Türkiye’nin en hızlı büyüyen 3. havalimanı olduğunu söyledi.