10 BİN ÜRETİCİ HALA MÜRACAAT ETMEMİŞ

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz’dan bu sene dönüm başına 170 lira ödenecek olan fındıkta alan bazlı gelir desteği için müracaat etmeyen fındık üreticilerine uyarı geldi.

2015 Üretim yılı fındık alan bazlı gelir desteği başvuruları 1 Nisan 2016 Cuma günü itibariyle sona ereceğini hatırlatan Yılmaz, “Yapılan tespitlere göre henüz başvuru yapmamış durumda olan çok sayıda fındık üreticimizin bulunduğu görülmektedir. İlimize yapılan yaklaşık 385 milyon lira desteğin yüzde 86’sı alan bazlı gelir desteği oluşturmakta. Son duruma bakıldığında 110 bin üretici müracaat etmiş, 10 bin üretici ise henüz müracaat etmemiş durumda.”

Müracaat etmeyenlerin isimlerini muhtarlara verdiklerini ve kendilerinin mesaj sistemiyle bu kişilere hatırlatma yaptıklarını söyleyen Müdür Yılmaz, “Bu itibarla, 2015 üretim yılı fındık alan bazlı gelir desteği başvurularını henüz yapmamış olan fındık üreticilerimizin başvurularını yapmak üzere Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı bulundukları İlçe Müdürlüklerimize 1 Nisan 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu ilimiz için çok büyük bir destekleme.” şeklinde konuştu.