ORDU ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBETTİ

Ordu önemli bir bürokratını kaybetti.  Devlet Su İşleri Van Bölge Müdürü Recep Çıtır, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamı yitirdi.

DSİ Samsun Bölge Müdürü iken  Ordu Dereyolu’nun planlanması ve yapımında büyük emeği olan Recep Çıtır, İlk,Orta ve Lise tahsilini Ordu'da tamamladıktan sonra, Trabzon KTÜ İnşaat fakültesinden mezun oldu.

Erzurum DSİ Bölge Müdürlüğü emrinde kısa bir süre mühendislik olarak memuriyetini yapan Mehmet Recep Çıtır, askerden sonra Ordu'ya dönüp serbest mühendis Ali Pak ile birlikte çalıştı.

1986 yılında tekrar kamu görevine dönen  Mehmet Çıtır,sırasıyla Samsun DSİ 7.Bölge Müdürlüğünde Proje İnşaat Baş Mühendisliği, Bölge Müdür Muavinliği ve Bölge Müdürlüğüne kadar yükselmişti. Özellikle Bölge Müdürü iken Ordu'daki tüm DSİ hizmetlerini destekleyen, 13 tünelli 20 kilometrelik Dere yolu projesinin DSİ bünyesinde başlatılmasında ve yapımının başarıyla gerçekleştirilmesinde bizzat destek verip, her türlü fedakarlığı yapmıştı.

Samsun DSİ Bölge Müdürlüğünden sonra, Kastamonu, Trabzon DSİ Bölge Müdürlüğü görevlerinde de bulundu. Çıtır, son olarak DSİ Van Bölge Müdürlüğü görevini yürütüyordu.