İLLA ÖLÜM MÜ OLMASI GEREK?

Kavşaklarda kot farkı yüzünden kaza tehlikesinin bulunduğunu ‘Kavşaklarda kaza riski var’ başlıklı haberimizde duyurmuştuk. O haberde halk arasında Rus Pazarı Kavşağı olarak bilinen Cuma Pazarı Kavşağı ile yine halk arasında Migros Kavşağı olarak bilinen Turgut Özel Bulvarı kavşağında kot farkı yüzünden kaza tehlikesinin var olduğunu kırmızı ışıktan sonra yeşil ışık yanında hızla geçiş yapmak isteyen araçların birden önlerine çıkan yükseklik farkı sebebiyle araçlarının altını vurmamak için fren yaptığını, bununda arkadan gelen araç için kaza tehlikesine neden olduğunu belirtmiştik.

Biz belittik ama nedense bu durum yetkililerin dikkatini çekmedi ve aradan geçen zaman içinde kavşaklarda herhangi bir düzenleme yapılmadı. Düzenleme yapılmayan kavşaklardan Turgut Özel Bulvarında ise bir kaza meydana geldi. Kaza sonucu can kaybı olmadı ama yine mal ve zaman kaybı yaşandı, trafiğin sıkışması sebebiyle hayatın akışı aksadı.

Bir önlem alınmadığı takdirde bu kavşaklarda yaşanan kazaların ardı arkası kesilmeyecek ve belki de kimileri çoğu zaman yetersiz altyapı yada düzgün yapılmayan yol yerine sürücüleri suçlayacak. 

                                                                                                        Kaynak: Ordu Hayat