YALANCI BAHAR YERİNİ KAR'A BIRAKTI

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisi altına giren ülkemizde, hava sıcaklığının hissedilir derece azalmasına neden olan soğuk ve yağışlı hava, Ordu’da da etkisini gösterdi.

Kar yağışı nedeniyle Ordu’nun bazı ilçelerinde başta ulaşım, enerji ve eğitim-öğretim hizmetleri olmak üzere bazı hizmetlerde aksamalar yaşanıyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerindeki tüm okullarda, Kabadüz ilçesinde Derinçay ve Yokuşdibi Mahallelerinde bulunan okullarda, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak Mahallesinde bulunan okullarda 22 Şubat 2016 Pazartesi günü (bugün) 1 (bir) gün eğitim-öğretime ara verildi.

Altınordu, Çaybaşı, Fatsa, Gülyalı, İkizce, Kabadüz, Perşembe ve Ünye ilçelerinde ise eğitim-öğretim devam ediyor.

Kar yağışı nedeniyle il genelinde Karayolları bakım ağında ulaşıma kapalı yol bulunmaz iken, ulaşıma kapanan mahalle yollarını açma çalışmaları Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerince yoğun bir şekilde sürdürülmekte.

Öte yandan, kar yağışı sebebiyle 201 elektrik trafosunda arıza meydana gelmiştir. Trafo arızası nedeniyle 69 mahalleye enerji sağlanamıyor. 5 mahalle ile de haberleşme sağlanamıyor.