ÜRETİCİNİN SESİNİ DUYAN OLACAK MI?

Fındık fiyatlarının 14 liralardan 9 lira seviyelerine gerilemesi nedeniyle büyük şok yaşayan Karadenizli fındık üreticisi, bu durumu protesto etmek ve yetkililerin dikkatini çekebilmek için miting yapma hazırlığında.

Bölgede bulunan ziraat odaları tarafından 9 Şubat Salı günü Trabzon’da fındık piyasasında tekelleşmekle suçlanan İtalyan Ferrero'nun Trabzon'un Arsin ilçesinde geçtiğimiz yıl satın aldığı fabrikasının önünde bir araya gelerek siyah çelenk bırakma ve basın açıklaması yapılacak.

Daha önce TMO’nun fındık fiyatındaki düşüşü tersine çevirmek için 14 liradan 50 bin ton fındık alacağı şeklinde yapılan açıklamalara rağmen, iktidar partisi milletvekilleri, fındık piyasasının serbest piyasa koşullarında belirlendiği şeklinde açıklamaları, devletin fındığa müdahale etmeyeceği ihtimalini kuvvetlendirmişti.

Trabzon’da yapılacak olan eylemle birlikte fındık alımında bir firmanın tekelleşmeye doğru gitmesine dikkat edilirken, ayrıca düşen fındık fiyatlarında düşüşün önlenmesi ve 400 bin Karadenizli ailenin mağduriyetinin sona ermesi için iktidara çağrı yapılması bekleniyor.