YILIN RÜZGAR KOKULU ATLISI SEÇİLDİ

Ordu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından son üç yıldır geleneksel olarak yapılan “yılın enleri” oylamasında konu bu kez “Yılın Rüzgâr Kokulu Atlısı” idi.

ODÜ’nün internet sayfasında Kasım ayından Ocak ayına kadar online olarak yapılan oylama sonucuna göre oyların büyük çoğunluğunu alan Serdar Kılıç, Üniversite öğrencileri tarafından "Yılın Rüzgar Kokulu Atlısı" seçildi.

Ödülünü almak üzere Ordu Üniversitesi’ne gelen Serdar Kılıç, Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Vali Yardımcısı Salih Keser, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Doğada Tek Başına" adlı televizyon programıyla tanınan Serdar Kılıç'ın tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Saim Zeki Bostan ve Vali Yardımcısı Salih Keser, Serdar Kılıç'a ödülünü ve hediyelerini takdim ettiler.

21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü akademik danışmanı Öğr. Gör. Reşit Akdağ'ın danışmanlığında gerçekleşen etkinlikte “Yılın Rüzgâr Kokulu Atlısı” seçilen Serdar Kılıç, doğada yaşadığı ilginç hikayeleri öğrenciler ve akademisyenlerle paylaştı.

Doğayla iç içe yaşamanın, toprağa ayak basmanın öneminden ve onun ne kadar verimli olduğundan bahseden Serdar Kılıç, hayatın marketlerdeki reyonlardan ibaret olmadığını hayatı hissedebilmek için erişmek ve yaşamak gerektiğini dile getirdi.

Ardından bir ağacın insana faydalarının sayılmakla bitmeyeceğini belirten Kılıç, insanın da ona karşı görevlerinin olduğunu ve onun hayati fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için o ağacın bakımını gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Serdar Kılıç, yanında getirdiği ve kayısı ağacından yapılmış bir müzik enstrümanından ezgiler çalarak söyleşi aralarında kulakların pasını sildi.

Hayatının doğada geçtiğini ve zor anlarda neler yapılması gerektiğini doğada yaşayarak öğrendiğini dile getiren Serdar Kılıç, öğrencilere tavsiyelerde bulundu: "Bir şeyi başarabilmek için heves etmek gerekir. Eğer bir işe heves edilerek başlanırsa o işin layıkıyla yerine getirilebileceğini bilmelisiniz."

Atalarımızın doğadaki yaşama sanatını araştırma amaçlı gittiği ülkeleri ve kazandığı deneyimleri öğrencilerle paylaşan Doğa bilimci ve eğitmen Serdar Kılıç, o dönemlerde ata binmenin önemini, ok, yay ve bıçağın atalarımız tarafınca nasıl kullanıldığını katılımcılarla paylaştı. Bir saat süren etkinlik, öğrencilerin soru ve görüşlerinin ardından sona erdi.