'ÜRETİCİ FINDIĞA BAĞIMLI OLMAMALI'

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz'ı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alternatif ürün konusunda çalışmaların yoğunlaşmasını isteyen Şener, "Fındık başlıca ürünümüz. Ancak bu sene yaşanan doğal afet nedeniyle 3'te 1 oranına düşmesi üreticilerimizin sadece fındığa bağlı kalmaması gerektiğini gösterdi. Bir afet ile üreticimiz tüm ürününü kaybediyor. Tarım İl Müdürlüğümüz alternatif ürünler konusunda çalışma yapıyor. Bu çalışmayı daha da sıklaştırarak köy köy gezilerek üreticilerimiz farklı ürünlere de yönlendirilebilir. Üreticilerimiz fındığa ek olarak başka bir üründe yetiştirebilme imkanı sağlanabilir."dedi.

Tarım İl Müdürlüklerinin üreticilere rehberlik etmesini isteyen Şener, "Fındık verimini daha çok arttırılması ve bazı bahçelerin yenilenmesi gerekiyor. Üreticilerimize rehberlik ederek, personelimizin köyleri gezmesi ve bahçelerde çalışma yapması faydalı olacaktır. Mesaimizi milletin ve üretimin lehine olması gerekiyor."diye konuştu.

FATSA'YA İMAM HATİP ORTAOKULU AÇILDI
Şener, Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ile Fatsa İmam Hatip Ortaokulunu gezerek bilgi aldı. İmam Hatip Ortaokulu Dolunay mevkiinde Diyanet’e ait binada hizmet vermeye başladı.