İLK MÜŞTERİSİ DE KENDİSİ OLDU

İçişleri Bakanlığı’nın atama kararnamesi ile Aybastı Kaymakamlığı’na atanan Yusuf Beran Vuran atandığı tarih itibari ile kendisine tebrik için gönderilen çiçeklerin ilçede bulanan bir çiçekçiye satılması talimatını verdi.

Daha sonra Makamda toplanan çiçekleri satarak elde edilen geliri ilçedeki ihtiyaç sahibi bir vatandaşın ihtiyacının görülmesi talimatını vererek örnek davranışta bulundu. Daha sonra Kaymakam Vuran’ı ziyaret ederek kendisine bir ayakkabı boyası sandığı isteyen bir vatandaşımıza satılan çiçeklerin geliri ile boya sandığı alındı. Bu sayede hem çiçeklerin israf olmasını önledi hem de tebrik için çiçek gönderen kamu kurum kuruluşlar siyasi parti temsilcileri kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlarımızın katkıda bulunmasını sağladı ve teşekkür açıklaması yaptı.

İlçe Kaymakamı Vuran açıklamasında “Aybastı ilçemizde göreve başladığımda, kendi geçimini sağlamak amacıyla N. G. isimli vatandaşımız şahsımdan bir ayakkabı boyası sandığı talep etmişti. Bu boya sandığı ile kendi ekmeğini kazanıp ailesine bakmak istediğini dile getirmişti. Aynı zamanda Aybastı'da göreve yeni başlamam dolayısıyla nezaket gereği kamu kurum ve kuruluşlarımız ile esnaflarımızdan hayırlı olsun çiçekleri gelmekteydi. Bu çiçekler makamda kaldığı sürece belki de bakımı gereği gibi yapılmayacak ve solacaktı. Biz de çiçekleri bir çiçekçiye uygun fiyatla satıp N. G. vatandaşımızın talebini karşılamayı düşündük, çiçekleri satıp elde edilen parayla da kendisine bu boya sandığını temin ettik. Bu şekilde bir vatandaşımızın küçük de olsa bir talebi karşılanmış oldu. Bu sandık aslında göreve başlamam dolayısıyla şahsıma çiçek yollayanlar sayesinde alındı ve N. G.'ye kendilerinin bir hediyesidir. Çiçek yollayan herkese teşekkür eder, sandığın N. G.'ye hayırlı olmasını dilerim." dedi ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gülay Kaya ile sandığı N. G.'ye teslim etti ilk olarak kendi ayakkabısını boyatarak bereketli ve bol kazançlar diledi.