İFTAR VE SAHUR ARASINDA 12 BARDAK SU İÇİN

Ramazan ayı beslenme ve uyku düzeninin değiştiği bir aydır. Uzmanlar su içmenin önemini anlatıyor. Su tüketimi bir anda değil, iftarla sahur arasındaki zamana yayılarak tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Her ne kadar çay ve kahve tüketimi susuzluğun giderildiği hissiyatını verse de asla hayat kaynağımızın yerini tutmayacaktır. Genel sağlık durumumuzu korumak ve Ramazan ayını keyifli geçirmek için su tüketimini önemseyin.” denirken, şu bilgilere yer verildi;

Ramazan ayında günlük su tüketimi; kişinin yaşına, cinsiyetine, sağlık durumuna, yaşadığı iklim şartlarına ve günlük aktivite seviyesine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Ancak genel olarak, sağlık uzmanları yetişkinler için günde en az 8-12 bardak su içilmesini önermektedir. Oruç tutanlar için ise, su tüketiminde belirli bir miktarın belirlenmesi doğrudan bir kural değildir.

Bununla birlikte, iftar ve sahur arasında vücudun susuz kalmaması için önerilen miktarlar vardır. İftarı açarken ve sahurda en az birer bardak su içmek, vücudun sıvı kaybını telafi etmek ve dehidrasyon riskini azaltmak için önemlidir.

Ayrıca, gün boyunca susuzluğu önlemek ve vücudu hidrate etmek için aralıklı olarak su içmek de gerekir. Kısacası kişinin kendi vücut sinyallerini dinlemesi ve susuzluğu hissettiğinde su içmeye özen göstermesi önemlidir.

İFTAR VE SAHUR ARASI NE KADAR SU TÜKETİLMELİ?

İftarı açarken ve sahurda en az birer bardak su içmek, vücudun sıvı kaybını telafi etmek ve dehidrasyon riskini azaltmak için önemlidir. Bu, yaklaşık 200-250 ml suya denk gelir.

RAMAZANDA VÜCUT SU TUTAR MI?

Ramazan ayında uzun süreli açlık ve susuzluk durumları söz konusu olduğu için vücut su tutar. Oruç tutanlar gün boyunca su tüketmediği için, vücut suyunu muhafaza etmek için bazı adaptasyonlar gerçekleşir. Özellikle başlangıçta, vücut suyunun tutulması sıklıkla görülür ve bu durum ödem oluşumuna neden olur.