HER GÜN KAMYONLARCA ÇÖP TOPLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri karayolu kenarlarını temiz tutmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ordu’nun çeşitli noktalarında çalışan ekiplerin bir kısmı da Gülyalı’da çalışıyor. Piraziz sınırından başlayarak Gülyalı-Altınordu arasındaki yolların orta refüj temizliğini yapan ekipler, şimdi ise kıyı temizliğini yürütüyor.

Bu temizliğin tamamlanmasının ardından ekipler yolun kara tarafından temizlik çalışması yapacak.  Toplam 35 kişi ile yürütülen çalışmalar sırasında bir günlük çalışma sonucu bile karayolu kenarından kamyon kamyon çöp çıkıyor.

Çöp ekipleri bile şaşırtıyor

Hamza Çapkın ise Gülyalı’da çalışan ekibin sorumlusu. Daha çok su şişelerinin çıktığını ifade eden Çapkın, “Bunun peşine bira şişeleri gibi rakı şileleri gibi şeylere çok rastlıyoruz. Bazen karşılaştığımızda çok şaşırdığımız şeyler de oluyor. Çünkü zaman zaman araç lastikleri, saksı, sürahi gibi eşyalar da çıkıyor. Bizim görevimiz bunları temizlemek ancak yine de insanımızı çevre konusunda, çöp konusunda, atık konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve eğitmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çöpün miktarı bir bilinçsizlik olduğunu gösteriyor. Bence bu durumla mücadele etmek için herkesin bir şeyler yapması gerekir. Bu yazmak olur, televizyonda göstermek olur yada farklı çalışmalar olur.” dedi.

Bir hafta temiz bırakılmıyor

Bu işe başladıktan sonra hayata bakışında da bazı farklılıklar olduğunu ifade eden Çapkın, “Ben insanımızın çevre temizliği konusunda daha bilinçli olduğunu sanıyordum. Öyle ki ‘gelişmemiz için, çağ atlamak için çevremize karşı daha duyarlı olmak gerekir’ düşüncesinin herkeste yaygın ve güçlü bir biçimde var olduğunu düşünüyordum. Ancak bu işe başladıktan sonra bazı insanlarımızın bu konuda alması gereken mesafeler olduğunu gördüm. Çünkü çevre konusunda çok olumsuz davranılıyor. Kimi zaman yaptığımız bu çalışmalar bile benimsenmekte zorluk çekiliyor. Bir bakıyoruz temizlediğimiz yerlere sadece bir hafta sonra gene aynı şeyler atılmış.” diye konuştu.