'O ATAMALAR TARIK YARILGAÇ DÖNEMİNDE OLDU'

Sayıştay denetçilerinin Ordu Üniversitesi’nde yaptığı denetimlerde henüz faaliyete geçmemiş olan ve öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları’na (MYO), 13 sekreter atandığı şeklinde basında çıkan haberler üzerine Ordu Üniversitesi bir açıklama yaptı.

 

Yapılan açıklamada, atamaların 2015-2019 yılları arasında olduğu belirtilerek, halen Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Ali Akdoğan’dan önceki rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç dönemi işaret edildi. Üniversite tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

 

Son günlerde bazı basın organlarında yer alan Ordu Üniversitesinde henüz faaliyete geçmemiş olan Meslek Yüksekokullarına 13 sekreter atanmasına yönelik çıkan haberler kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik yanıltıcı bilgiler içerdiğinden gerçek bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gerekli görülmüştür.

 

Sayıştay raporlarında aşağıdaki tabloda yer alan söz konusu atamalar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın göreve başlama tarihinden önce, 03.07.2015 ve 27.03.2019 tarihleri arasında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 52. maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 43., 68/B ve 76. Maddeleri uyarınca yapılmış olup, ilgililer şu anda Üniversitemizin farklı birimlerinde fiilen görev yapmaktadırlar.