GELEN TEPKİLER SONRASINDA İSTİFA ETTİ

Daire başkanlığı ancak bir hafta sürdü. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Genel Sekreter ve Genel sekreter Yardımcıları ile daire başkanlarında büyük bir değişime gitmişti. Ancak Güler’in atadığı daire başkanlarından bazılarına hem parti teşkilatı hem de ilçe belediye başkanları, ‘CHP’li isimler daire başkanı yapılıyor’ gerekçesiyle tepki gösterdi.

 

Başkan Güler’in atadığı isimlerden biri de Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Arkeolog olarak görev yapan Özer Yılmaz’dı.

 

Ancak Yılmaz’ın daire başkanlığı sadece ve sadece bir hafta sürebildi. Özer Yılmaz’ın daire başkanlığı görevine getirilmesinin ardından başta parti il yönetimi ile ilçe belediye başkanları tepki gösterdi.

 

İddiaya göre Yılmaz’ın CHP’li olduğunu ve sosyal medya hesabında AK Parti aleyhine paylaşım yaptığını söyleyen parti yönetimi, Başkan Hilmi Güler’den Özer Yılmaz’ın atamasını geri çekmesini istediler. Gelen baskılar üzerine Hilmi Güler’de Özer Yılmaz’dan istifa etmesini istedi.

                             

31 Mart Seçimleri’nde yüzde 57 oula Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olan Hilmi Güler’in istifa etmesini istemesi üzerine geçtiğimiz Cuma günü Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Özer Yılmaz’da bu sabah itibariyle görevinden istifa etti. Böylece Özer Yılmaz’ın daire başkanlığı ancak bir hafta sürmüş oldu.