FINDIK FİYATININ AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU?

Fındık fiyatı ne zaman kaç TL olarak açıklanacak? Milyonlarca üreticinin merak ettiği sorunun cevabını veren AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, fiyat konusunda ise bir açıklama yapmadı.

 

Fiyatın açıklanacağı tarih belli oldu. Milyonlarca fındık üreticisi, fındık fiyatının bahçeye girmeden belli olmasını beklerken, yapılan açıklamalara göre bu sene bu beklentilerinin karşılığını alacaklar gibi görünüyor.

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, fındık fiyatının Temmuz ayının son haftası veya Ağustos ayının ilk haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

 

Gündoğdu, fiyatla ilgili ise bir açıklama yapmadı. Daha önce yaptığı açıklamalarda 44 TL’nin altında olmayacağını ve 50 TL üzerinde açıklanması için çalıştıklarını söyleyen Gündoğdu, “Bu yıl da yine üretici daldan tutmadan fiyatı Cumhurbaşkanımız duyuracak. Fiyat belirtmek istemiyoruz. Ancak geçen yıl fındık taban fiyatı 26.5 lira olarak açıklandığında karşılığı 3 dolar 27 sentti. 3 doların altına düşürtmemek için gayret gösteriyoruz. İyi bir fiyat olacak. Cumhurbaşkanımız üreticiyi memnun edecek bir fiyat açıklayacak.” demişti.