ERZURUM'A VAR ORDU'YA YOK

Görüş mesafesinin düşük olduğu sisli havalarda uçakların iniş yapamadığı Ordu Giresun Havalimanı’nda sorunun nasıl çözümleneceği belirsizliğini sürdürürken iniş için Ordu Giresun Havalimanı’ndan daha iyi değerlere sahip Erzurum Havalimanı’nda görüşün sıfır olduğu dönemde de uçakların inebilmesi için CAT 3A sistemi kuruluyor.

 

Konuya ilişkin basında yer alan haberler şöyle;

Erzurum Havalimanına uçakların 175 metreye kadar olan sisli havalarda bile rahatlıkla iniş yapabilmeleri için Kategori 3A (CAT-3A) sistemi kuruluyor. Bu sistemle birlikte kışın uçak seferleri artırılan kış turizminin canlandırılması hedefleniyor.

 

Erzurum Havalimanına yapılacak olan Kategori 3A (CAT-3A) standartlarında Aletli İniş Sistemi (ILS) sahip düşük görüş şartlarında uçakların daha emniyetli yaklaşarak inmesini sağlıyor. Yeni sisteme kavuşacak olan pist, özellikle sisin etkili olduğu günlerde yoğun olarak kullanılmaya başlayacak.

Ordu Giresun Havalimanı’nda CAT 1A Erzurum Havalimanı’na ILS CAT 3A sistemi montajı devam ederken Ordu Giresun Havalimanı’nda halen ILS CAT 1 aletli iniş sistemi yer alıyor.

 

Ordu Giresun Havalimanı’nda güney yönündeki tepelerin sinyalleri kırdığı ileri sürülerek ILS CAT 3 sisteminin çalışmadığı ifade ediliyor. Ordu Giresun Havalimanı’nda devam eden sisli havalarda uçakların inmesindeki sorunun nasıl çözümleneceği ise halen belirsiz.