ERDOĞAN FINDIK İÇİN NE MESAJI VERDİ?

Erdoğan fındık için ne dedi? Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu 19 Eylül Stadı’nda düzenlenen mitingde en çok merak edilen fındık konusunda da önemli mesajlar verdi.

Fındık fiyatı konusunda açıklama yapmayan Erdoğan, fındık üreticilerin her meselesinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Şimdi geldik önemli bir konuya. Ordu'da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimize destek veriyoruz. Dünyadaki üretiminin çok büyük bir bölümünü tek başına karşılaştırılması fındık ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biridir. Bu bakımdan fındık üreticilerimizin her meselesi bizim için önemlidir. Tarım Bakanlığımız başta olmak üzere bu konu ile ilgili tüm kurumlarımız fındık üretiminin daha sağlıklı hale getirilmesi konusunda çok ciddi hazırlık içerisinde.”

Muhalefetin fındık konusundaki dediklerini dikkate almamalarını isteyen Erdoğan, “Siz muhalefetin dediklerine bakmayın. Onlar sadece konuşur. Biz ise söylediysek yaparız. Buradan şimdi ifade ediyorum. Fındık üreticilerimizin mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar Ordulu çiftçilerimize 3 katrilyon lirayı Aşkın destek sağladık. Dolayısıyla Toprak Mahsulleri Ofisi bu konuda fındık üreticisinin yanındadır. Kendileriyle toplantılarını yaptım. Ve hiçbir muhalefetin atıp tutmasına dilemesine bakmayın. Bunlar yalanı rahat söylerler. Ve bunların iktidarların da fındık müstahsil ilimizin ne hale geldiğini biliyoruz. Aman ha bu oyunlara gelmeyin. Biz verdiğimiz sözün her zaman arkasındayız, arkasında olmaya devam edeceğiz. Hiç bu oyunlara gelmeyin üç beş gün içerisinde de bunların derslerini tam manasıyla verin.”