ENVER YILMAZ 6 AYLIK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçtiğimiz Eylül ayında istifa eden Enver Yılmaz sessizliğini bozdu. Enver Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen Ordulular Buluşmasına katılarak bir de konuşma yaptı.

 

“Söylenecek o kadar söz var ki” diyerek sessizce görevden ayrılan Başkan Yılmaz bu defa, “O kadar izah edilemeyen şeyler var ki; ama nihayet tamirat ve tadilat sürecine sokmamız lazım.” İfadeleriyle siyasi sahada görünmeye başladı. Yılmaz, Ordu Büyükşehir Başkanlığı dönemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

Yılmaz’ın konuşmalarında siyasete geri dönüş ve kırılan gönülleri tamir etme sinyalleri vardı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ordu’ya yapılması gereken hizmetlerin ziyadesiyle yerine getirildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Yılmaz, “Görev süresi içinde Ordumuzda, büyükşehir Ordumuzda hemen hemen yapmadığımız hiçbir şey kalmadı. Zaten şuanki aday arkadaşlarımız söylemler konusunda zorlanacaklardır. Niye? Yapılacak bir şey kalmadı! 320 milyon borçla devraldım ben Büyükşehir’i. 320 milyon borcuna karşılık 1 katrilyon lira yatırım yaptım. Maliye Bakanlığı ve SSK borçlarını sıfırladım. İller bankasına 300 milyon borcumuz var ama 10 yıl vadeli. Dolaysıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ekonomik anlamda Türkiye’nin en fizıbıl belediyesi.” açıklamasında bulundu.

 

“BÜYÜK FOTOĞRAFA BAKALIM, OLUMSUZLUKLARI GÖRMEYELİM”

“Belediyeyi devraldığımızda Ordu’da, 100 liranın 54 lirası personel ve maaşa giderdi; ayrıldığımızda 100 liranın 19 lirası personel ve maaşa gider bir hale geldi. Bütün bunların yanında birtakım olumsuzluklar da oldu ama onlara bakmayacağız. Fotoğrafın büyüğüne bakmalıyız.” Diyen Yılmaz, açıklamasında o fotoğrafı şöyle yorumladı:

“ O fotoğrafın büyüğünde ne var? Birtakım şahsımıza yönelik de eksiklikler yanlışlıklar yapılmış olabilir. Bunların hiç birini nefis yapmayacağız. Nefis yaparsak patinaj yapar dururuz.

 

O süreci de ben şöyle özetliyorum:

Birtakım eksiklikler yanlışlıklar olabilir. Hem Ordu’da hem Türkiye’de partimiz anlamında birtakım yanlışlıklar olabilir. Kuruşlarda zarar edebiliriz. Siz liraya bakın. Bir Türkiye olarak parti olarak liralarla kardayız. Biz kuruş zararlarını görmeyeceğiz ama hataları da tekrar etmeyeceğiz. Bu mimarda olaylara yaklaşalım. Bunu söylerken de gönül rahatlığı ile cumhur ittifakı diyoruz. Bağcılar, İstanbul, Ordu da dahil olmak üzere bütün illerde ve ilçelerde Cumhur İttifakına destek olmalıyız. Ben Devlet Bahçeli Bey’in ve Cumhurbaşkanımızın da katıldığı, “Ülkemizde beka sorunu vardır” sözlerine katılıyorum. Özellikle bu son virajda kendi içimizdeki kırılmaları bir an önce atlatmak suretiyle, aşağıdan gelen dip dalgayı da tolere edecek hamleler yapmalıyız. İnşallah biz bu seçimde de Cumhur İttifakı olarak, Ak Parti olarak hedefe varalım diyoruz.

 

“O KADAR İZAH EDİLEMEYEN ŞEYLER VAR Kİ…”

Başkanlığı döneminde ve Türkiye geneli siyasi hayatta birçok olumsuzluklar yaşandığına işaret eden Başkan Yılmaz, bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına yola devam edeceklerini belirtti. Yılmaz, tamir edilmesi gereken gönüllerin olduğunu söyledi.

 

Ak Parti’de önemli görevlerde bulunduğunu ve parti davasından vazgeçmenin yanlış olduğunu dile getiren Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“O kadar eksiklik oldu, o kadar yanlışlık, o kadar izah edilemeyen şeyler var ki; ama nihayet tamirat ve tadilat sürecine sokmamız lazım. Onu da partimiz zaten “Gönül işi” olarak ifade etmiş. Bizim 2014’teki sloganımız neydi. “Hizmet” idi. Hizmet yapıldı fakat bu süre içinde tamir edilmesi gereken gönüller var. Bizler, sizler hep beraber önümüze bakalım ve bu süreci telafi etmek için elimizden geleni yapalım. Kaldığı yerden bu bayrağın devam etme mecburiyeti var. Ben yoksam yıkılsın dünya, ben yokum gitsin… Böyle bir siyaset yok.”

 

“AK PARTİ’NİN BİRİNCİ ÜYESİYİM”

“Kardeş ben bu partinin birinci üyesiyim Ordu’da. İlk üyesi benim. Bu parti bana il başkanlığı verdi, 14 sene milletvekilliği görevi verdi. Bu parti bana Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi verdi. Ben bu görevleri yaparken iyiyim. Bu görevlerden şu ya da bu sebeplerden dolayı gittikten sonra kötüyüm. Olur mu böyle bir şey? Kime ne diyeceksin ondan sonra? Yeni yetişen nesile örnek olacak davranışlar sergilememiz lazım. Ben eşim ve çocuklarımla birlikte İstanbul seçmeniyim. Ailemle birlikte Eyüp ilçesi sınırlarındayım. Büyükşehirde Binali Yıldırım Bey’in yanındayız.”

                                                       

                                                                                                             Kaynak: www.ordusosyal.com