'DİYARBAKIR ANNELERİ İÇİN SOMUR ADIM ATIN'

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü. Gün nedeniyle AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bir etkinlik düzenlendi.

 

Altınordu Köprübaşı mevkiinde bir araya toplanan kadınlar, ellerinde kadına yönelik şiddete karşı yazılar bulunan dövizlerle birlikte Tahıl Pazarı bölgesine hareket etti. Vatandaşların ve caddede yürüyenlerin da destek verdiği yürüyüşte, şiddete tepki göstermek adına sloganlar atıldı.

 

Tahıl Pazarı’nda basın açıklaması yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baysal, Dünyadaki hiçbir kazanımın, güç veya makamın bir kadının yaşam hakkından daha değerli olamayacağını söyledi.

 

Diyarbakır’da evlat nöbetinde bulunan anneleri hatırlatan Baysal, “Bugün gerçekten bir dayanışma günü ise, başta HDP Diyarbakır İl başkanlığı önünde yavrularına kavuşma acısıyla gözyaşı döken analarımızın haykırışlarına kulak verilmelidir. Her türlü terör örgütü lanetlenerek, annelerimizin taleplerinin karşılanması için dürüstçe somut adımların atılmalıdır. Gerçekten dayanışma günü ise, sokakta yürüyen tüm kadınların kılık ve kıyafetine bakılmaksızın, yaşam tercihini veya inancını öne çıkarmadan, tüm siyasi partiler tutarlı ve ortak tavır içinde olmalıdır.”

 

Batılı sözde gelişmiş ülkelerdeki islamofobya dikkat çeken Başkan Baysal, “Ülkemizde 6 milyona yaklaşan her dinden ve Irktan gelmiş mültecilere ve özellikle de Suriyelilere gösterilen insani duruşu görülmeli ve takdir edilmelidir. Şiddetin dini, inancı, kültürü veya milliyeti olmaz. Katliam her yerde katliamdır, kimse savunamaz ve sonuna kadar da katiller ile mücadele şarttır. “Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah’ı vardır.” Sözüne uygun olarak biz Akkadınlar, yeryüzünde Allah’ın verdiği canları korumak için her türlü mücadelede yer alacağımızı yineliyoruz, samimi olan her dayanışma çabasına da varız diyoruz.”