DEFİNE PEŞİNDE YAKALANDILAR

Pazartesi günü Kabataş İlçe Emniyet Amirliği’ne gelen ihbarda; Kabataş İlçesi Kayacık Küme Evleri Mevkiinde bulunan ormanlık alanda kazı yapıldığına yönelik sesler duyulduğunun beyan edilmesi üzerine, bahse konu adreste yapılan araştırmada ormanlık alan içerisinde kazı yapıldığı görüldü. Kazılan çukurun yanında elektronik dedektör ve dedektöre ait ekipman çantası ele geçirilirken, ardından çevrede yapılan detaylı aramada ormanlık alanda bir şahıs saklandığı yerde yakalandı.

 

Şahsın yapılan sorgulamasında define aramak amacıyla kazı yaptıktan sonra dedektör ile arama yaptığını itiraf etmiş, define aramak için iki arkadaşının daha kazı yaptığını ve geleceğini beyan etmesi üzerine şahsın vermiş olduğu isimlerden yola çıkarak 2 şahıs ikametlerinde Kabataş İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince yakalandı.

 

Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatlarına istinaden yakalanan üç şüpheli şahsa 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapılmış, şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.