CHP'Lİ KADINLAR ORDU'DA 'BOŞ TENCERE' EYLEMİ YAPTI

CHP Ordu İl Kadın Kolları, ekonomik krizi ve artan geçim sıkıntısını protesto etmek amacıyla Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak Ordu’da 19 Eylül Ortaokulu önünden ellerinde tencerelerle yürüyüşe başlayan kadınlar, seslerini Ceren Özdemir Meydanı’nda duyurarak eylemi sonlandırdı.

Açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yılmaz, “Boş tencere kaynamıyor, sabrımız da tükeniyor!” diyerek kadınların yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti. Artan hayat pahalılığı ve mutfakta büyüyen yangının kadınların omzundaki yükü ağırlaştırdığını vurgulayan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarının karnını doyurmakta zorlanan anneler, faturalarla boğuşan kadınlar, emeğinin karşılığını alamayan emekçiler olarak sesimizi duyurduk. Bu düzen değişmeli! Kadınların alın teriyle, emeğiyle dolacak o tencereler yeniden umutla kaynayacak.”

CHP Kadın Kolları’nın açıklamasında, adaletin, eşitliğin ve refahın hâkim olduğu bir Türkiye için mücadele vurgusu öne çıktı. “Boş tencere bir semboldür; bu ülkenin gerçeğini, kadınların direncini anlatır” diyen Yılmaz, kadınların susmayacağını ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.