CEMAL ENGİNYURT'TAN FINDIK MİTİNGİ ÇAĞRISI

Fındıkta yüksek kesimlerde toplama devam ederken, bir yandan da satışlar devam ediyor. Fındıklar, serbest piyasada randıman kırmadan 13 lirayı aşarken, TMO’nun halen fiyat açıklamaması üreticilerin tepkisine neden oluyor.

Üreticiler, bu sezon düşük olan rekolte nedeniyle TMO’nun en az 15 lira taban fiyatı açıklaması gerektiğini söylerlerken, TMO’ya bir tepki de MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi.

Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 15 Ağustos’tan önce fındık fiyatının açıklayacağını söyleyen Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ordu ve Giresunlu üreticileri mitinge çağırdı.

Enginyurt yaptığı açıklamada, “Fındık işi Ferrero’ya teslim edildi gibi. Ordu ve Giresun halkı hazır olun. Fındık mitingi için meydana inme zamanı geldi. Cumhur ittifakı falan diyenler, şimdi zamanı değil diyenler. Şimdi tam zamanı. Her şeye zam yapıldı, fındık Ferrero’ya bırakıldı. Yok, öyle yağma, şimdi meydan zamanı. Millet perişan mı olsun isteniyor?, AK Parti vekilleri ses verin. CHP vekilleri siz de konuşun.” dedi.