BUSENAZ ORDULU GENÇ SPORCULARDAN HELALLİK İSTEDİ

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi 69 kiloda temsil eden milli boksör Busenaz Sürmeneli, Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup ederek olimpiyat şampiyonu oldu ve altın madalya kazanarak yaşadığımız bu zor günlerde hepimize büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı.

 

Boks tarihine geçen mili boksörümüz, olimpiyatlar için Ordu’da hazırlandı. Busenaz Sürmeneli’nin Tokyo’ya gitmeden önce Ordu’da spor salonuna yazdığı not büyük ses getirirken, notta kendisi için salonu terk eden genç sporculara teşekkür ederek helallik istedi.

 

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran notu neden yazdığı sorusuna Busenaz Sürmeneli verdiği cevapta, “Ben koronavirüs gereği düzenli olarak test yaptırdığım bir ekibim var. Ordu’da çalıştığım salonda başka sporcularda antrenman yapıyordu. Ben Tokyo’yla saatler uysun diye biraz erken antrenman yapıyordum. Onlar sırf ben antrenman yapıyorum diye antrenman saatlerini bazen erkene, bazen geçe alıyorlardı. Bazen de saatler çakışıyordu, ben gelince salonu terk edip, ya açık alana yada başka bir yere gidiyorlardı. Gerçekten çok mutlu oldum. Bana böyle güvenip salonu bırakmalarından. Hiçbir tanesi bile yüzünü dahi ekşitmedi. Hep gururla baktılar bana. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İstediğiniz kadar başarı sahibi olabilirsiniz ama bende o salonlardan geldim. Onların ne düşündüğünü gayet iyi biliyorum. Onların sevgisini kazandığım için çok mutluyum. Çünkü ne kadar büyürsek büyüyelim, o kadar küçülmemiz lazım.” dedi. Kaynak: Orducu Haber/ Zeki Göl