BU YIL 700 TONDAN FAZLA ÜRETİLDİ

Ordu’da, ürün çeşitliliğinin artırılarak üreticilerimize fındığın yanında ek gelir sağlanması amacıyla Ordu Valiliği himayelerinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar, üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, gerek Bakanlık bütçesi, gerekse yerel kaynaklardan sağlanan bütçeler ile son 3 yılda çilek yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere 860.000 adet çilek fidesi, 60.000 mt. malç naylonu, 120.000 mt. damla sulama sistemi dağıtıldı.

Çilek üreticilerine sağlanan girdi desteğinin yanı sıra, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelinin arazi ziyaretleri ve eğitim-yayım çalışmaları neticesinde, il genelinde yıllık 12 tonlara kadar gerileyen çilek üretimi 2017 yılında 700 tonun üzerine çıktı.

Konu hakkında Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bu gün itibarı ile Altınordu, Kabadüz, Perşembe ve Ulubey ilçelerimiz başta olmak üzere, ilimiz genelinde toplamda 300 dekarın üzerinde bir alanda çilek yetiştiriciliği yapılmakta. İlimizde çilek üretim alanlarını ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar, artarak devam etmekte.” denildi.