'BOTANİK PARK'I KORUYUN'

Şehir Hastanesi tartışması bitmek bilmiyor. Ordu’da Şehir Hastanesi’nin 15 milyon lira harcanarak yapılan Botanik Park’ın bulunduğu alana yapılacak olmasına tepkiler devam ediyor.

Şehir Hastanesi’nin Botanik Park’a yapılmasına tepki gösteren Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, Botanik Park’ın Şehir Hastanesi yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Ersan, bu konuda Salı günü Botanik Park’ta basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ersan, “Botanik Park’ın, yapılmak istenen Şehir Hastanesine devir edilmesi planlanmaktadır. ORÇEV olarak, Botanik Park’ın korunması, hatta kullanıma açılması için çalışmaların tamamlanması gerekirken hastane için devredilmesini doğru bulmuyoruz. Sağlığın tamamen özelleştirilmesinin son adımlarından olan Şehir Hastanelerine bedava arazi verme anlayışı sonucu, kentimizin neredeyse tek yeşil alanını da kaybetmiş olacağız.”

Konu hakkında yarın bir açıklama yapacaklarını söyleyen Ersan, “ORÇEV olarak 16 Mayıs 2017 Salı günü saat 13.00’te Botanik Park arazisine sahip çıkmak için Botanik Park girişinde basın açıklaması yapacağız. Botanik Park’ın sökülmemesini isteyen herkesin katılımını bekliyoruz.” dedi.