BİR HAFTA BOYUNCA DONACAĞIZ

Soğuklar ve kar fena geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki hafta boyunca Ordu genelinde yoğun kar yağışı ve soğuk hava etkili olacak.

 

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Ordu’da da havalar hem soğuyacak hem de kar yağışı etkili olacak. Ordu’nun büyük bölümünde bugünden itibaren kar yağışı etkili olacak. Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Mesudiye ve Ulubey gibi ilçelerde yoğun kar yağışı etkili olurken, sahil kesimlerinde de yağmur etkili oluyor.

 

Salı günü ise Altınordu gibi sahil ilçelerinde kar yağışı bekleniyor. Son yılların en yoğun kar yağışının beklendiği Altınordu Merkezde Çarşamba ve Perşembe yoğun olmak üzere Pazar gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlarla birlikte havalar da mevsim normallerinin altına seyredecek.

 

Ordu genelinde eksi değerlere düşeceği tahmin edilen hava sıcaklığı Altınordu, Fatsa ve Ünye gibi sahil kesiminde de sıfırın altına inecek. Beklenen soğuk ve yağışlı havayla birlikte özellikle zirai don, buzlanma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.