BAHÇELERE FEROMEN TUZAKLAR ASILDI

Ülkemizde varlığı ilk defa 2017 yılında tespit edilen, tahripkar ve istilacı bir tür olan Kahverengi Kokarcaya karşı mücadelede Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından aralıksız yapılmaya devam ediyor.

Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar yapan bir zararlı olduğu belirtilirken, 2018 yılından itibaren her yıl feromon tuzaklar ile zararlının haftalık takibi yapılmakta olduğu da vurgulandı..

Müdürlük açıklamasında, “Fındığın önemli zararlılarından olan ve ilimizin bazı bölgelerinde yoğun olarak görülen Kahverengi Kokarca'nın yayılışı, popülasyon yoğunluğu ve dağılımını belirlemek için, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde il genelinde 10 ilçemizde toplamda 30 noktada feromon tuzaklar asılmıştır. Tuzakların asıldığı Nisan ayından itibaren her hafta kontroller yapılarak zararlının yayılım alanı takip edilecektir. Konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak için İl / İlçe müdürlüklerimizi ziyaret edebilirsiniz.” denildi.