AŞKIN TÖREN'DEN TARİHİ ZAFER

31 Mart Mahalli Seçimleri’nde Ordu’da sonucu merakla beklenen yerlerden biri de Altınordu’ydu. Seçim yarışında iki güçlü aday AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören ile CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz öne çıkmışlardı.

 

Anketlerde birbirine yakın çıkan, bazı anketlerde Birol Yılmaz önde çıksa da bu iki isim arasında Altınordulular tercihini AK Parti Adayı Aşkın Tören’den yana yaptı. Hem de 6 puan gibi çok net bir farkla yaparak anketleri adeta çöpe attı.

 

AŞKIN TÖREN KİMDİR?

1974 doğumlu Ordu Altınordu Çavuşlar Mahallesi'nden tören, orta ve lise eğitimini sırasıyla Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu ve Ordu Lisesi'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Akman Dili ve Eğitimi üzerine yapmıştır. Bilim Uzmanı unvanına sahiptir. 22. 23. Ve 24. Dönemlerde Ak Parti Gruplarında Milletvekilliği danışmanlığı yapan Tören, Başbakanlık Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Uzman, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ise Basın ve Halk ilişkiler Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur. Aşkın Tören, 2012 yılından buyana İŞKUR’da Dış İlişkiler ve Proje Dairesi Başkanlığı görevinde bulunuyordu. Eşi Ordu/Gölköylü olan Aşkın Tören, 2 çocuk babası.