'ALİVRECİLERİN OYUNU BOZULMALI'

Fındık fiyatının sezon başlamadan açıklamasını isteyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Fındıkta hasat sezonu yaklaşırken Devletin fındık politikasını uzun dönemli olarak belirlemesi gerektiğini söyledi.

 

Fındık üreticisinin ve Sanayicinin Fındık alımının tekeli olan firmanın zulmünden bir an önce kurtarılması gerektiğini belirten başkan Atakan Akça; “Milli ürünümüz olan fındığımız daha değerli hale gelecektir. Bu sayede fındık üretici ve sanayicisi fındık alımının tekeli olan firmanın zulmünden kurtulma imkanı bulacaktır. Devletimiz milli fındık politikasını hayata geçirmeli ve fındığın fiyatını ya sabit bir dolar kuru üzerinden sabitlemeli yada, Mayıs ayı sonu veya Haziran başında müdahale alımı fiyatını kamuoyuna duyurmalıdır. Fındık üreticilerimiz hasat zamanı gelmeden fındığının fiyatını bilmelidir. Buna istinaden de sanayicide fındığı kaça alıp kaça satacağını hesabını yapmalıdır. Fındık üzerinde oyun oynayan tekelci alıcının ve alivrecinin oyunu bozulmalıdır. Bu sayede kazanan fındık üreticisi olacaktır.

 

Yetkililerin önerilerini dikkate alması gerektiğini söyleyen Akça, “Devletimizin kurumları ve bürokratlarına çağrımız bu önerilerimizi dikkate alıp, üreticilerimizin ve milli sanayicimizin yanında durmasıdır. Fındık üreticilerimiz adına, Altınordu Ziraat Odası Başkanlığı olarak fikirlerimizi beyan ederek yetkililerden fındık üreticisinin bu haklı sesine kulak vermesini talep ediyoruz” dedi.