'ŞAŞKINLIKLA KARŞILADIK'

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Soydan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kendilerinden sonra açıkladığı tahmini fındık rekoltesi rakamlarını değerlendirdi.

Bakanlığın rekolte çalışmasını kendilerinden çok önce yaptığını belirten Soydan, açıklanan 411 bin rakamının ellerindeki verilerle aynı olmadığını söyleyerek, “Tarım Bakanlığı’nın açılamasını bizde izledik. Tarım İl Müdürlükleri’nin yapmış olduğu rekolte çalışmalarının sonuçlarının 378 bin ton çıktığını gösteren elimizde veriler var. Biz Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak rekolteyi açıkladıktan sonra Tarım Bakanlığı olarak bizim 371 bin ton rekoltemizden sonra 412 bin olarak vermiştir.”

Tarım Bakanlığı’nın verilerinin 370 binli tonlarda olduğu ancak Ziraat Odaları’nın açıklamasının ardından bu rakamın artırıldığını belirten Soydan, bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, “bizim rekolte açıklamamızdan sonra basına 412 bin olarak verilmesini şaşkınlıkla karşıladık. Bilemiyoruz durum nedir? Takip edeceğiz.”