JANDARMA GÖZ AÇTIRMADI

Dün yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Okullarda ve çevresinde çocuklarımızı tehdit eden yasa dışı oluşumların önüne geçmek için güvenlik güçleri bu yıl işleri daha sıkı tutuyor. Bu maksatla Ordu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün okulların çevresinde 161 devriye faaliyeti gerçekleştirdi.

Konu hakkında Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamamada, “İl Jandarma Komutanlığımızca, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, çocuklarımızın eğitim ve öğretim süreçlerini huzur ve güven içerisinde tamamlayabilmelerini sağlamak maksadıyla; okul giriş ve çıkış saatlerinde 161 devriye faaliyeti düzenlenmiş, okul çevresinde bulunan 4 internet kafe, 14 park-bahçe, 11 kahvehane ve 8 diğer umuma açık yer denetlenmiş, ayrıca 99 okul servisi kontrol edilerek 15 servis aracına cezai işlem uygulanmıştır.

Öğrenciler, servis şoförleri ve velilere yönelik 4 bilgilendirme faaliyeti icra edilerek 37 broşür dağıtılmıştır. Okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyu ve önleyici tedbirler kapsamında faaliyetlere devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.