İYİ PARTİ'DE İLK SIRADA SÜRPRİZ İSİM VAR

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Erken Genel seçimleri için siyasi partiler, milletvekili aday listelerini YSK’ya bugün saat 17’ye kadar teslim edecekler.

Bu partilerden biri olan İyi Parti’de Ordu milletvekili adayları belli oldu. 27 aday adayının başvuruda bulunduğu İyi Parti’de ilk sıraya milletvekili aday adaylık başvurusunu Ordu’dan yapmayan Yener Yıldırım konuldu.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçmişte DYP ve MHP’den Ordu Milletvekilliği yapan Yener Yıldırım’ın ilk sırada yer aldığı İyi Parti’nin listesinde, 2. sıraya Fatsa’dan Günay Karaağaç, 3. sıraya Ünye’den Ferhat Çakıroğlu ve 4. sıraya Şahin Yılmaz, 5. sıraya Emine Ahsen Oral ve 6. sıraya da Barış Candan yer alıyor.

Öte yandan İyi Parti’de Kurucu İl Başkanı Tevfik Karabulut aday gösterilmezken, Yener Yıldırım’ın ilk sıradan aday gösterilmesine tepki gösteren Rıdvan Yalçın’da “Bir kaç tane bilsem de bel altı fıkra anlatmak hususunda gerçekten de hayatı siyasi başarılarla dolu Türkiye’ye mal olmuş bu büyüğümüz ile rekabet etmem mümkün olmadığından adaylığımı geri çekiyorum.” diyerek adaylıktan çekilmişti.