ASKER OLMANIN GURURUNU YAŞADILAR

Ordu’da engelliler, asker olmanın gururunu yaşıyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 11 Mayıs’ta İl Jandarma Komutanlığı’nda temsili olarak bir günlüğüne asker olacak olan engelliler için asker eğlencesi düzenlendi.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ordu Şubesi ve Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından birlikte düzenlenen eğlencede 7 engelli genç bir günlüğüne asker olmanın sevincini ve gururunu yaşadı.

Altınordu’da 19 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen eğlenceye 7 engelli genç ile aileleri katıldı. Eğlencede asker kınaları yakılıp, asker türküleri söylenirken, engelli gençler ve aileleri yağan yağmura aldırış etmeden gönüllerince eğlendiler.

Her yıl geleneksel hale getirilen etkinlik hakkında açıklama yapan TSD Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren, “7 asker adayı arkadaşlarımızın kına merasimlerini T.S.D Şube yönetimi, üye ve aileleri ile gerçekleştirdik. Engelli gençlerimiz 11 Mayıs Cuma günü ise İl Jandarma Komutanlığı’mızda düzenlenecek programda temsili bir günlük askerlik yapıp teskerelerini alacaklar.” dedi.