ELVAN İHMALE KURBANI MI?

Ordu’nun Altınordu ilçesinde Diyanet İşleri tarafından Okul Öncesi Din Eğitim için Akyazı Cami mevkiinde açılan okula giden 4 yaşındaki Elvan Şahin’in ailesinin canını emanet ettiği servisin altında kalarak feci şekilde yaşamını kaybetmesi tüm Ordu’yu derinden üzdü.

Kaza yapan aracın personel ve öğrenci servisi yapan bir şirkete ait olduğu Savaş İ.nin şoförlük yaptığı öğrenildi. 4 yaşındaki Elvan’ın ölümüne neden olan servis minibüsünde çocuklara rehberlik etmek amacıyla bulunması gereken hostesin olmadığı ortaya çıktı. Belki de araçta hostes olmuş olsaydı Elvan Şahin yaşayacaktı.

Kazadan sonra servisin şoförü Savaş İ. gözaltına alındı. Savaş İ.’nin ilk ifadesinde kazaya kendisinin çocukları araca bindirdiği sırada araç içerisinde bulunan S. Ş., isimli çocuğun el freniyle oynaması sonucu aracın hareket etmesinin neden olduğunu söylediği iddia edildi.

4 yaşındaki Elvan Şahin’in servis minibüsünün altında kalarak yaşamını kaybetmesinden sonra gözler öğrenci servislerine çevrildi. Denetimlerin yeterince yapılıp yapılmadığı sorusunu yeniden gündeme getirdi.

Öte yandan servis minibüsünün altında yaşamını kaybeden Elvan Şahin, Perşembe günü toprağa verilecek. Küçük kız için Durugöl Mahallesi Camiinde öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak. Elvan Şahin’in babasının OSKİ’de çalıştığı da bildirildi.