SEFER İPTALLERİ SON BULACAK MI?

Türkiye’nin prestij projeleri arasında olan ve deniz üstüne yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki olumsuz hava şartlarındaki sefer iptalleri tartışılmaya devam ediyor.

Sisli havalarda uçakların iniş kalkışını kolaylaştıracak D-Vor cihazının bir başka havalimanından sökülüp Ordu-Giresun Havalimanı’na monte edildiği iddiaları gündemi yoğun bir şekilde meşgul ederken konu hakkında Vali Seddar Yavuz’dan bir açıklama geldi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nda yaşanan uçuş iptalleri konusunda bazı eksik bilgiler olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Ordu-Giresun Havalimanı’na kurulan D-Vor cihazı ihale yoluyla alınmıştır. Kullanılmış bir cihaz değildir. Cihazın yapılan testleri olumlu geçmiştir. Cihaz şu anda devrededir. Uçakların sisteme entegre olabilmesi için 2 aylık bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak, D-Vor cihazı olsa bile, tüm havalimanlarında görüş mesafesi 100 metrenin altına düştüğünde, uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Bu sadece Ordu-Giresun Havalimanına ilişkin bir sorun değildir. Uluslararası uçuş kuralları her yerde geçerlidir” şeklinde konuştu.